+36 44 510 255

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt Kisar község hivatalos portálján.

Kisar község, a Felső-Tisza vidéken fekvő Tisza parti település, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Kisar, a belterületén elhelyezkedő közúti hídja révén a Szatmár-Beregi tájegység kapuja, ahova érdemes ellátogatni. A Tisza –Túr – Szamos által körbezárt község, teljes egészében a Tájvédelmi Körzet része. Kisaron, a Tisza árterében található az Európa hírű dzsungel-gyümölcsös (ősdiófák, szilva fák, védett ősalmafajták). A község lakóinak életét a Tisza folyó közelsége határozza meg. A település a nyári időszakban kedvelt üdülőhely, ahol a pihenni vágyó személyek, az érintetlen természet nyújtotta lehetőségeknek (fürdőzés, természetjárás, vízitúra, horgászat, stb.) hódolhatnak. Községünk a szatmári tájegységhez tartozik, mely bővelkedik egyedülálló építészeti, kulturális emlékben. Bár községünk nem rendelkezik kiemelkedő muzeális jelentőségű nevezetességgel, de természeti adottságai révén kiváló pihenő övezet. A szatmári táj jellegzetessége ötvöződik a természeti környezet érintetlenségével. A környezet szennyezés még nem érintette közvetlen környezetünket. A Szatmári táj érintetlensége, szépsége mellett kiemelkedő jelentőségű a településen élő emberek vendégszeretete, akik szálláshelyekkel várják a községbe érkező turistákat. A Felső-Tisza tiszta vize, kiváló szórakozási, pihenési lehetőséget biztosít a településünkre érkezők számára. Erre a természetes és kulturális kincsre épül településünk lakóinak élete.

Folyamatosan gazdagodó és színesedő tartalmú világhálós oldalunk tudnivalói, szolgáltatásai ennek megfelelően az Önök, a községben élők és a hozzánk látogató vendégek tájékoztatását szolgálják, könnyebb eligazodásukat segítik a mindennapi életben. Éppúgy megismerhetik belőle a képviselő-testület, és a közös önkormányzati hivatal munkáját, a fontos döntéseket, helyi eseményeket, mint az oktatási, művelődési, szociális intézményeink működését, a községünkben működő cégek szolgáltatásait, a civil kezdeményezéseket, vagy a turisztikai, gasztronómiai kínálatot. Betekintést nyerhetnek Kisar község gazdasági, kulturális és sportéletébe, figyelemmel kísérhetik a jelentősebb fejlesztéseket és beruházásokat, a kiírt pályázatokat, közzétett hirdetményeket.

Kívánom, hogy a hasznos és érdekes információk keltsék fel érdeklődésüket községünk iránt, vendégeinket pedig csábítsa az olvasottak, látottak személyes megtapasztalására. Keressék fel minél gyakrabban Kisar községet, gyönyörködjenek a páratlan szépségű tájban, élvezzék vidékünk gasztronómiai különlegességeit, tekintsék meg a népművészet, népi építészet remekeit, találjanak kedvükre való programot, látogassanak el a „Szőke” Tiszához, töltsék el kellemesen az időt a folyó nyújtotta páratlan pihenési lehetőségekkel és vigyék jó hírünket. Nálunk mindig baráti fogadtatásra találnak, számos új élménnyel gazdagodhatnak.

Kellemes időtöltést, jó böngészést kívánok! Szívélyes üdvözlettel:

Dr. Jámbrikné Pintér Andrea
polgármester